30,3 Kg op "Le Prunet"

30,3 Kg op "Le Prunet"

Bravo Pierre Meyer met dit persoonlijk record van 30,3 Kg

Hier volgt het verslag von Pierre :

NIEUW PERSONAL BEST, PIERRE MEYER

Nieuw personal best, PIERRE MEYER

Net als elk jaar gaan we ook dit jaar weer een leuke gezamenlijke sessie vissen met een aantal van de vaste schrijvers van het Franse blad “Carp record”. Naast het sociale karakter van deze sessie waarin we eigenlijk meer voor de gezelligheid aan het water zitten dan dat er daadwerkelijk hard gevist wordt bleek deze sessie, een sessie om nooit weer te vergeten. 
Na enkele uren gereden te hebben kwam ik uiteindelijk aan op het prachtige water. Omdat ik als een van eerste gearriveerd ben, heb ik nog alle vrijheid om een stek te kiezen. Mijn tactiek is eigenlijk vrij simpel, accuraat vissen en veel vertrouwen in de door mij gebruikte rig hebben. Mijn leaders bestaan uit een Dark Matter tubbing, dit product is erg zwaar en toch bijzonder soepel waardoor dit product de laatste belangrijke meter voor mijn aasaanbieding perfect laat wegvallen tegen de bodem. Verder werk ik mijn leader af met een van de nieuwe textured leads. Als onderlijnmateriaal gebruik ik de N-trap semi stiff in 20lb. Ik vind dit product erg goed het is namelijk de perfecte compromis tussen de soft en het oude hybrid onderlijn materiaal. Als haak gebruik ik de kaptor 10 Kurv shank “KD”style. Door gebruik te maken van een stuk krimpkous laat ik de haak nog agressiever indraaien. Als haakaas gebruik ik een snowman presentatie hierdoor zal de rig nog beter werken en zijn mijn vallen gereed om in te werpen. 
Alhoewel ik in de eerste 24 uur maar een kleine vis wist te vangen, is mijn vertrouwen nog toren hoog. Gelukkig komt de laatste 24 uur van deze sessie mijn goede maat Bruno mij gezelschap houden, niet wetende wat dit water nog een zeer gewichtige verrassing voor me in petto heeft.
Het is midden in de nacht als ik een vis onthaak, als plots ik opnieuw een aanbeet krijg. Bruno komt met het net en na 20 minuten zie ik werkelijk een enorme vis verschijnen. Misschien onnodig om te zeggen maar mijn benen trillen als een rietje. Bruno echter weet de vis gelijk in de eerste gelegenheid te neten. Hij glimlachte naar mij wetende dat ik een hele grote vis gevangen heb. Tijdens het wegen gaat de naald ruim over de 30kg 30,3kg om precies te zijn ongelofelijk wat een beest. Echt een sessie om nooit weer te vergeten.

Stuur uw reactie